International Child Development Programme
ICDP Norges Nyhetsbrev

Juni 2022

God, glad og trygg sommer til alle familier! Sommeren er noe av den fineste tiden som foreldre/omsorgsgivere. Roen senker seg og man har tid sammen! Da skjer det også en nesten eksplosiv utvikling hos barna - som om sol og familie stimulerer veksten. Nyt tiden sammen!

Når høsten kommer er det kanskje noen du kjenner som kunne tenkt seg å bli ICDP-veileder. ICDP Norge tilbyr ICDP-veilederopplæring i Oslo og kan arrangere opplæring andre steder det er behov. Del muligheten med andre.

Skyfri oppvekst i Bergen
– om ICDP-satsning i barnehager i Bergen kommune

Av Heidi Westborg Steel, Daglig leder i ICDP Norge

Bergen kommune har en storsatsning for oppvekstmiljøet kalt «Plan Skyfritt». For å sikre et trygt og godt psykososialt barnehagemiljø satses det på ICDP. Målet er å sertifisere minst to barnehagelærere i hver offentlig barnehage innen 2023. De er i rute. Lise Einarsen Haukås (ICDP-trener og rådgiver i Team Skyfritt), forteller at deltakerne beskriver en danningsreise der de blir mer bevisste og trygge som omsorgsgivere. Les mer her.

ICDP Norges Årsmøte

Av Heidi Westborg Steel, Daglig leder, ICDP Norge

Det nye og det gamle ICDP-styret takket av de avtroppende styremedlemmene.

8. juni hadde ICDP Norge sitt andre årsmøte med medlemmer. Endelig sammen – i hvert fall styret. Resten var digitalt. Det var ingen store saker utover årsrapport. Vi kombinerte det med et webinar om ICDP i det digitale rom». Se årsrapport på nettsidene.  

ICDP Norge fortsetter å oppmuntre til å bli medlem. Som medlem støtter du organisasjonen. Ikke minst gir det både kommuner, organisasjoner og ICDP Norge selv mulighet til å søke midler gjennom Stiftelsen Dam. Fristen er 15. september. Ta gjerne en titt. Dersom en organisasjon eller kommune har en god søknadsidé, kan dere ta kontakt med oss og vi kan vurdere om dere kan søke gjennom ICDP Norge. Stiftelsen Dam krever at vi er en demokratisk organisasjon og for det trenger vi flere medlemmer!

 

Folk og fe i ICDP

Hvor er Grete Flakk blitt av?

Etter 14 år som ansvarlig for den nasjonale implementeringen av ICDP, pensjonerte Grete Flakk seg i 2019. Selv om hun har hatt en mindre synlig rolle i ICDP-miljøet, har hun vært desto mer aktiv på andre fronter. - Mannen min og jeg har bygget opp "Camp Flakksvann" en luksus-friluftscamp på familietomta vår i Birkeland! Vi tok imot våre første gjester i begynnelsen av måneden, og er spente på fortsettelsen. 

Grete kan imidlertid fortelle at hun ikke har sluppet ICDP helt: - Jeg har inntil nylig sittet i styret i ICDP Sverige, er med i ICDPs internasjonale utvalg, og involvert i ICDP-implementeringen i Tanzania.

Grete Flakk

Grete Flakk

Frivillig psykologstudent for ICDP Norge

Nora Blomkvist studerer profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Bergen, og har nylig engasjert seg frivillig i ICDP Norge. Høsten 2021 tok hun et internasjonalt semester ved senter for krisepsykologi ved UiB. Dette inkluderte et prosjektopphold i Nepal der jeg møtte Heidi (Westborg Steel) som introduserte henne for ICDP. Slik fikk hun et innblikk i arbeidet til ICDP i Nepal og foreldreprogrammet generelt. Noras prosjekt i Nepal fokuserte også på tidlig barndomsutvikling - et tema som engasjerer henne. Derfor var det også spesielt interessant å høre om ICDP.

For øyeblikket engasjerer hun seg i informasjonsarbeidet i ICDP Norge, der hun skriver artikler til nyhetsbrev og nettsider. Senere kunne hun tenkt seg å delta i et prosjekt og ta del i det viktige forebyggende arbeid senere.

 

Annet viktig i ICDP

  • Podcasten Barnehagelivet har minst to episoder om ICDP. Ta med deg ICDP på tur!

o   Om ICDP og ICDP-huset

o   Om flerkulturell ICDP og ICDP i Nepal

  • www.forebygging.no: Hvis dere har andre gode eksempler på hvordan ICDP er blitt brukt, er det fint om dere sender oss et tips. Forebygging.no etterlyser artikler om ICDP. Ta kontakt med oss i icdpnorge@icdp.no hvis du har gode idéer eller vil skrive.

·       Nordisk ICDP-konferanse i Oslo i 2023: Sett allerede av datoene 21.-22. september 2023.

 

Veilederopplæring høsten 2022
Veilederopplæring høsten 2022
ICDP Norge tilbyr Veilederopplæring. Til høsten går det en opplæring i Oslo. Spre ordet og oppfordre folk til å melde seg på på ICDP Norges nettsider.
Meld deg på veilederopplæring
Gi en gave til Ukraina
Gi en gave til Ukraina
ICDP trenerne i Ukraina fortsetter å jobbe der de kan. ICDP Norge jobber for å finne finansiering til deres arbeid. Gi en gave
Gi en gave

PS: ICDP Norges infogruppe trenger deres hjelp. Send oss historier og sitat. Maks 150 ord. Send dem til info@icdp.no

Avslutt abonnement   |   Behandle abonnementet ditt   |   Vis på nettet
ICDP Norge
icdpnorge@icdp.no
I forbindelse med at nye personvernregler er innført i Norge, vil ICDP Norge forsikre deg om at vi kun benytter din kontaktinformasjon til nyhetsbrev. Du mottar denne eposten fordi du har meldt deg på nyhetsbrev.