International Child Development Programme
ICDP Norges Nyhetsbrev

September 2022

Høsten har kommet fort og kraftfullt, men det kjennes godt å endelig få komme ut og møte mennesker. ICDP Norge har så langt i høst løftet ICDP på Arendalsuka, på konferanse i Danmark og i Groruddalen. Vi har besøkt ICDP i Danmark og deltatt på ICDP konferansen for trenere i Drammen. Inntrykket som sitter igjen – er at ICDP har noe som verden og Norge trenger!

For ICDP Norge er økonomien en viktig faktor det neste året og vi ønsker å møte et behov for opplæring gjennom å tilby ICDP-veilederopplæring i Oslo og i Trondheim. Og vil siden kunne arrangere opplæring andre steder i Norge ved behov. Ta gjerne kontakt om dette er et behov i. Del muligheten med andre.

ICDP i eldreomsorgen

Av Line Constance Holmsen, phd-kandidat

F. v.: Ane-Marthe Solheim Skar, Henning Rye og Line Constance Holmsen (Privat 2016)

Visjonen for utviklingen av ICDP i eldreomsorg er å øke eldre menneskers livskvalitet gjennom å utvikle omsorgsgiveres kommunikasjons- og samhandlingskompetanse og øke fokuset på eldre menneskers psykososiale behov, samt å øke omsorgsgiveres bevissthet om egen betydning for et sensitivt samspill. Les mer om ICDP.

 

Fokus på relasjonen

- Besøk til ICDP i Danmark

Av Heidi Westborg Steel, Daglig leder, ICDP Norge

Sofaen utenfor rektor Per Hovmands kontor….

Sofaen utenfor rektor Per Hovmands kontor….

ICDP i Danmark jobber mye mot ansatte i barnehager og skoler. Deres fokus er på relasjon. I august fikk jeg anledning til å besøke deres arbeid. Jeg besøkte blant annet Mølleholmskole som ønsker å bli sertifisert som ICDP skole. I 2019 opplevde skolen en krise. De ble introdusert til ICDP og har siden gitt ICDP-opplæring til ansatte og ledelse på skolen. I dag har skolen minimal sykemelding blant de ansatte og det sitter ikke lenger barn på sofaen som «skal til rektor». Les mer.

ICDP i det buddhistiske tempelet på Kløfta

Av Wenche Undrum, ICDP trener

ICDP-gruppe ved det Buddhistiske tempelet på Kløfta

ICDP-gruppe ved det Buddhistiske tempelet på Kløfta

Det er flere trossamfunn som har hatt stor glede av ICDP blant sine medlemmer. Sara Sukkerd er 3. generasjon i Norge. Hun er tenåringsmor og har akkurat tatt sin veilederopplæring. I høst hadde hun ICDP-gruppe ved det buddhistiske tempelet på Kløfta i Ullensaker kommune. Les mer.

ICDP Nores veilederopplæring
ICDP Nores veilederopplæring
ICDP Norge tilbyr veilederopplæring et par ganger i året på litt forskjellige steder i Norge.
Meld deg på veilederopplæring
Bli medlem
Bli medlem
ICDP Norge trenger medlemmer! Meld deg inn og støtt arbeidet. Ved å ha medlemmer kan vi sammen søke midler forskjellige steder.
Bli medlem

PS: ICDP Norges infogruppe trenger deres hjelp. Send oss historier og sitat. Maks 150 ord. Send dem til info@icdp.no

Avslutt abonnement   |   Behandle abonnementet ditt   |   Vis på nettet
ICDP Norge
icdpnorge@icdp.no
I forbindelse med at nye personvernregler er innført i Norge, vil ICDP Norge forsikre deg om at vi kun benytter din kontaktinformasjon til nyhetsbrev. Du mottar denne eposten fordi du har meldt deg på nyhetsbrev.