International Child Development Programme
ICDP Nyhetsbrev

Desember 2023

«…. henne som synger Deilig er jorden, selv om det ikke kjennes sant», synger Anne Grethe Preus. Ja, det blir vanskelig å synge julesanger i år - om fred på jord. Håpet for barna er om foreldrene klarer å være beskyttende skjold for sine barn. Vi vet det betyr mye, men klarer de det?

For ICDP Norge har det vært en hektisk høst med Nordisk konferanse på Fornebu med tema «Robuste foreldre» (les mer), spennende samarbeidet omkring ICDP for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne, foreldreinvolveringssatsning på Haugerud, statsbudsjettinnspill om betydningen av forebygging, i tillegg til samtaler med flere organisasjoner om ICDP til andre land.

I samarbeidet med Bufetat Spisskompetansemiljøet for foreldrestøtte (SKM) er det to viktige ting i høst; sertifiseringskriteriene og flykningene som kommer til Norge. Vi må holde fast på at foreldrene trenger fullverdig kunnskapsbasert foreldreveiledning. Les mer under.

Vi minner vi om at ICDP Norge tilbyr ICDP veilederopplæring, webinar, og vil fra 2024 tilby å ha foreldregrupper.

For at ICDP Norge skal kunne fortsette dette aktivitetsnivået, er finansiering viktig. Gaver til norsk eller internasjonalt arbeid er derfor kjærkomment. Takk spesielt for store gaver vi har mottatt i år! Det har betydd mye.

Med dette ønsker ICDP Norge alle ICDP-veiledere og -trenere en riktig god jul!

ICDP for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne et utviklingsarbeid

Av Heidi Westborg Steel, daglig leder ICDP Norge

Asker kommune sammen med ICDP Norge inviterte til fagdag.

Asker kommune inviterte sammen med ICDP Norge til fagdag ifm. at vi reviderer påbyggingsmodulen om ICDP for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne.

Vi inviterte Jacob Conradi som jobber i Kreftforeningen, og som også er far til en gutt med nedsatt funksjonsevne. Vi fikk en sterk presentasjon om livet til han og Lene og deres tre flotte barn - en historie om det som ble mye verre, men også ble mye bedre enn de hadde trodd.

Fagdagen bød også på tre spennende faglige presentasjoner med forskjellige perspektiv om foreldrenes rolle. Dagen etter jobbet vi med det faglige innholdet i ICDP.

Trondheim kommune inviterte i forrige uke til pilotering av den 2 dager lange påbyggingskurset for ICDP-veiledere. Det var 18 deltagere med bred erfaring. Eli Østberg og Hege Sørmo var ICDP-trenere.

Det vil bli mulig å ta påbyggingen hos ICDP Norge når utviklingsarbeidet er over.

ICDP til flyktninger – alle barn har rett på samme mulighet til utvikling og omsorg

Av Heidi Westborg Steel, daglig leder ICDP Norge

For kommuner å investere i foreldrene er å investere i vår felles fremtid

I samarbeidet med Bufetat Spisskompetansemiljøet for foreldrestøtte (SKM) er det to viktige ting i høst. Det ene er at vi nå er så godt som klare til å lande sertifiseringskriteriene.

Så er det prosessen med de midlertidige endringene i integreringsloven. Vi minner om at det ikke kan kalles ICDP når det bare er fire samlinger. Heldigvis ser kommunene betydningen og holder fast på fullverdig ICDP, eller inngår tettere samarbeid med forebyggende tjenester i kommunen der flere sektorer ruster opp bruken av ICDP.

Vi må minne om kommunens plikt iht. FNs barnekonvensjon og norsk lov der alle barn og unge i Norge skal ha de samme mulighetene til utvikling og omsorg uavhengig av foreldrenes utgangspunkt. Kommunen har derfor et viktig ansvar å tilby foreldre den veiledningen og støtten de trenger for å mestre foreldrerollen slik at alle barn får en trygg oppvekst. Les mer. 

Følg med på www.icdp.no –  vi kommer tilbake til et webinar på nyåret.  

Gi en gave til verden
Gi en gave til verden
Foreldre i verden sliter! ICDP Norge jobber med å dele ICDP slik at flere foreldre ser hvordan de kan være beskyttende skjold for sine barn. Gi din gave eller send VIPPS 557862.
Støtt ICDP
Bli medlem
Bli medlem
ICDP Norge trenger flere medlemmer for å nå lenger ut! Bli medlem nå!
Bli medlem

PS: Meld deg på til nyhetsmail her

PS: ICDP Norges infogruppa trenger deres hjelp. Send oss historier og sitat. Maks 150 ord. Gjerne også gode godkjente illustrasjonsbilder. Send dem til info@icdp.no

facebook  youtube 
Avslutt abonnement   |   Behandle abonnementet ditt   |   Vis på nettet
ICDP Norge
icdpnorge@icdp.no
I forbindelse med at nye personvernregler er innført i Norge, vil ICDP Norge forsikre deg om at vi kun benytter din kontaktinformasjon til nyhetsbrev. Du mottar denne eposten fordi du har meldt deg på nyhetsbrev.